Pedagogisch medewerkers

Corrie

AfbeeldingIk ben Corrie de Ruijter en woon samen met man en nog maar 1 van de 5 kinderen in Valkenburg.

Toen mijn kinderen 25 jaar geleden naar de Vrije School gingen, kwam ik in aanraking met de antroposofie. Ik was geroerd door de echtheid in de omgang met kinderen en niet alleen om het intellect te voeden, maar het hele kind.

Ik ben 12 jaar geleden op de antroposofische peuterspeelzaal ‘invaljuffie’geworden, daarna juffie van een vaste groep peuters. Oppas kinderen waren er door de jaren heen ook.  Het dagelijks omgaan met kinderen vind ik een rijk bestaan. Ik draag graag bij aan een geborgen en stimulerende plek waar kinderen gezien worden.

Irene

Afbeelding 1Mijn naam is Irene Langeveld, ik ben 29 jaar en ik werk met veel plezier bij Het Kleine Volkje. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als orthopedagoog en werk al jaren met veel plezier in de kinderopvang. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf waarin ik volwassenen begeleid in hun persoonlijke groei door middel van coaching, meditaties, online cursussen en artikelen.

Ik ben heel enthousiast over Het Kleine Volkje omdat we voor mijn gevoel teruggaan naar de essentie: aandacht voor de eigenheid en specifieke behoeften van ieder kind en het bieden van een warme, fijne plek waar kinderen op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen groeien en ontwikkelen. Ik lever daar graag een bijdrage aan en ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Mary

MaryMijn naam is Mary Overbeek, ik ben 30 jaar oud en woon samen in de binnenstad van Leiden.  Ik ben afgestudeerd als kunstzinnig therapeut aan de hogeschool van Leiden, in het weekend sta ik als barista in de espressobar van mijn vriend en ik ontwikkel mezelf als life coach.

Tot mijn grote vreugde mocht ik kennismaken met de kinderen en het team van Het Kleine Volkje en na een jaar als invalkracht werk ik nu twee vaste dagen op de groep.  Ik heb veel ervaringen opgedaan tijdens en na mijn studie; ik geniet van kinderen om me heen en wil graag meewerken aan een veilige, prettige sfeer waarin ruimte voor hun persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Ik ben bekend met antroposofie en zie dit als een waardevolle toevoeging aan de begeleiding in kinderopvang, vooral de aandacht voor ritme en de warmte van materialen spreken me enorm aan.

Ik ben dankbaar dat ik mag genieten van de mooie momenten met alle jongens en meisjes bij Het Kleine Volkje en dat ik een stukje mag meemaken van hun eerste levensjaren!

Leidinggevende

Jorika

39691_454323927027_759862027_6226713_2883258_n kopieIk ben Jorika Ehrlich (39) en ben initiatiefnemer van dit kinderdagverblijf. Ik ben moeder van drie kinderen; twee jongens van nu 12 en 9 jaar en een meisje van 6 jaar oud.

Dit initiatief is voortgekomen uit mijn ervaring die ik zelf heb opgedaan in verschillende kinderdagverblijven. Lang geleden heb ik een jaar als pedagogisch medewerker gewerkt en later heb ik verschillende kinderdagverblijven van binnen meegemaakt als moeder. Vanuit beide perspectieven miste ik iets in de opvang. Oprechte aandacht en liefde, rust en ruimte voor de eigenheid van ieder kind en kwaliteit van materialen.

Zelf ben ik opgegroeid in een gezin waarin de antroposofie een nadrukkelijke plek in nam. Dit is ook mijn inspiratiebron geworden in mijn eigen leven. Het kan ook bijna niet anders dan dat het kinderdagverblijf vanuit deze zelfde inspiratie vorm heeft gekregen.

Ik heb Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) gestudeerd om vervolgens op werkgebied een geheel andere route in te slaan. Na jaren personeelswerk en later opleidingskunde komt eindelijk mijn studie toch van pas!

Ondertussen werk ik niet meer op de groep maar ben gelukkig nog geregeld aanwezig om de gouden momenten met de kinderen mee te maken.


Meest recente berichten

Archief

Categorieën


%d bloggers liken dit: